İçeriğe geç

Hangi Balıkları Tutmak Yasak

2024’te olta balıkçılığı yasak mı?

1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan – 1 Eylül tarihleri ​​arasında su ürünleri avcılığı yasaklanacaktır.

Olta balıkçılığında yasak var mı?

15 Nisan’da yürürlüğe girecek denizlerdeki av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol tekneleri) de kapsayacağını vurgulayan Yumaklı, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf tutulduğunu ve avcılığa devam edebileceklerini belirtti.

Yunus balığı avlamak neden yasaktır?

Yunusların azalması sürdürülebilir balıkçılığa ve tüm ekosisteme zarar veriyor. Ayrıca yunuslar çoğunlukla yaşlı ve hasta balıkları yediğinden balık popülasyonlarındaki hastalıklar azalıyor ve üreme başarıları artıyor. * 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu uyarınca yunus türlerinin avlanması yasaktır.

Balık tutma cezası 2024 kaç TL?

1380 sayılı Kanunun 36. maddesine göre, kontroller sırasında konulan yasağa uymayanlara, suça göre 2.620,00 TL ile 52.493,00 TL arasında değişen idari para cezaları uygulanacaktır. Ayrıca, suça göre Adli Makama suç duyurusunda bulunulabilecektir.

Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?

Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak veya balık tutmak yasaktır.

2024 av sezonu ne zaman bitiyor?

Av sezonu 1 Eylül 2024’te başlayacak ve 2 Mart 2025’te sona erecek.

Oltayla balık tutmak serbest mi?

Taslağa göre, hobi olarak balık tutmak isteyen herkes artık Tarım Bakanlığı’ndan izin almak zorunda. İzin veya belge olmadan oltayla balık tutanlara 200 lira para cezası verilecek.

Tatlı suda olta balıkçılığı yasak mı?

15 Aralık – 31 Mart tarihleri ​​arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.

Çırpma ile balık avı yasak mı?

Snap/slam ve drop olta, birden fazla iğnesi olan yemler, parakete, sualtı silahları, zıpkın, mızrak ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.

Orkinos yakalamak yasak mı?

6- 10 kg’dan az ağırlıktaki ton balığının yakalanması, karaya çıkarılması ve satışı yasaktır. 10 ila 30 kg arasındaki ton balıkları için %8 muafiyet tanınır. 7- Ton balığı avcılığı yapan tekneler için, teknenin ruhsatının düzenlendiği İl Müdürlüğünden “Ton Balığı Avlama İzin Belgesi” (Ek 1) alınması zorunludur.

Yunus peygamber hangi balık yuttu?

Eski Ahit’teki Yunus hikayesinde balinadan değil, büyük bir balıktan bahsediliyor. Genel kanı, bu balığın bir köpek balığı türü (Lamia canis carcharias) olabileceği yönünde; bu kadar büyük balıkların midelerinde insan bedenleri bulunmuştur (NDB, s. 409).

Vatoz yakalamak yasak mı?

Deniz alabalığı, köpek balığı, mersin balığı, deniz kaplumbağası, ot sazanı, deniz çayırı, yağlı balık, beni balığı, lagos, lagos, vatoz ve yunus balıkları ise avlanması yasak olan türlerdir.

Olta balıkçılığı ne zaman yasak 2024?

Şehrimiz sınırları içerisinde bulunan tüm göl, gölet, dere, çay, dere vb. sular. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince, kaynakların korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla 15 Mart – 15 Haziran 2024 tarihleri ​​arasında tüm iç sularımızda su ürünleri avcılığı yasaktır.

Kişi başı kaç olta?

Bir hobi balıkçısı en fazla 4 olta takımıyla balık tutabilir. Olta başına iğne sayısı 3’ü geçmemelidir.

Sigara içme cezası 2024 ne kadar?

Sigara yasağını ihlal edenlere İdari Suçlar Kanunu’nun 5326’ncı maddesi uyarınca 393,58 TL para cezası verilecek. Araçta sigara içenlere ise para cezası verilecek.

Olta balıkçılığı sezonu ne zaman başlıyor?

Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal gibi balıklar tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında çipura, levrek, kefal, sardalya ve turik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, ton balığı, çipura, levrek, orkinos ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.

Tatlı suda olta balıkçılığı yasak mı?

15 Aralık – 31 Mart tarihleri ​​arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.

Olta balıkçılığı belgesi zorunlu mu?

Bu belgeyi almanız veya av sırasında yanınızda bulundurmanız zorunlu değildir.

Derede olta balıkçılığı yasak mı?

Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen 5/1 ve 5/2 sayılı Tebliğler gereğince, 15 Mart-15 Haziran tarihleri ​​arasında iç sularımızda balık avcılığı yasaklanmıştır. Akarsularımızda olta ile kefal ve gümüş böceği avcılığı serbesttir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şehitkamil Escort